10 ZAUJÍMAVOSTÍ O UPÍREJ KRÍZE

20. marca 2015 tandemáci odpremiérovali hudobnú komédiu s názvom UPÍRIA KRÍZA. Hra, v ktorej nemá zmysel hľadať hlbšie umenie. Je to inscenácia urobená pre pobavenie a od začiatku budila pozornosť. Jedno je isté – názor na ňu si urobí každý. Aj vďaka týmto okolnostiam bola príprava tejto komédie veľmi pestrá.

1. GIOVANNA SALVATIERRA GUTIERREZ (21) & VERONIKA ŽIGMUNDOVÁ (23) sa spolu alternujú v úlohe Mariany. Počas nacvičovania si aktívne pomáhali, čo sa nezmenilo ani po premiérovom výbere, kde vyhrala o jeden hlas práve Giovanna.

2. Keď sa dozvedeli, že majú byť v jednej scéne len v spodnom prádle, začali vymýšľať rôzne alternatívy, aby tá scéna vyzerala inak. Nakoniec sa im to však nepodarilo a vo finále vyzerá táto scéna rovnako, ako bola pôvodne v pláne.

 

 

3. MARTINA JANDAČKOVÁ (29) & SIMONA HAGAROVÁ (22), ktoré sa alternujú v úlohe Báthoryčky, sa natrápili, kým sa im podarilo spomaliť tempo reči primerane k postave, keďže prirodzene rozprávajú dosť rýchlo.

 

 

4. ŠIMON PETER KRÁLIK (20) sa trápil vyše 2 mesiacov s monológom Adolfa, ktorý však nakoniec zožal z celej hry najväčší úspech.

5. Šimon vždy charakteristicky sčervená, keď sa rozkrikuje ako Adolf. Na začiatku skúšania bol na to upozorňovaný kolegami, ktorí sa báli, že mu praskne hlava alebo príde k úrazu.

 

 

6. Schôdze upírov sa takmer nenacvičili, keďže bolo takmer nemožné zosúladiť hercov tak, aby boli všetci na jednom termíne skúšky.

 

 

 

7. V TANDEMe sa vyberá premiérová zostava hercov pomocou hlasovania ostatných členov divadla. Pri výbere medzi PETROM TRNKOM (22) & IGOROM KMIŤOM (21) sa medzi zúčastnenými strhla silná hádka – jedna strana nesúhlasila s Peťom na premiére, druhá s Igorom.

 

8. Najväčší stres chytila pár minút pred predstavením dnes už externá členka divadla MICHAELA MRVOVÁ, hoci paradoxne nemala v celej inscenácii ako jediná žiadnu vetu.

9. Predstaviteľ spiaceho Ajzenšrangera AMIN NAKHLÉ na predstavení takmer reálne zaspal.

10. Na fľaši, z ktorej upíri pijú počas druhej schôdze, je napísaný názov Krvovica, ktorý si vymysleli tandemáci na skúške a je obdobným názvom známej slivovice.