Filip Staňo odchádza z TANDEMu

Dňa 21.09.2014 sa ostrieľaný tandemák Filip Staňo (18) rozhodol, že svoju kariéru v TANDEMe ukončí. Divadlo sa k tomuto faktu nechce bližšie vyjadrovať a preto nám dôvod zostane zrejme už navždy utajený.

 photo FilipSta1480o_zps19fe634f.jpg   Filip Staňo prišiel do Divadla TANDEM v lete 2012. Predtým chodil na dramatický krúžok vedený režisérom Martinom Michaelom Benčičom (21), ktorému sa herecky zapáčil a preto mu ponúkol miesto v divadle. Filip sa šance okamžite chytil a už v októbri sa predviedol na premiére najznámejšieho tandemáckeho predstavenia – Rodinného návodu. Rola syna Mareka sa zároveň stala jeho najznámejšou úlohou počas účinkovania v divadle. Divákom sa v tejto roli zapáčil a už novembri sa predstavil aj v muzikáli Krv a cit, kde odohral síce drobnú rolu, ale už v januári sa k nej pridala ďalšia a publikum si opäť získal. 

   V máji 2013 sa predstavil v ďalšej hre – O hlúpej kráľovnej. Odohral síce opäť menšiu rolu sluhu, ale aj v tej si ho diváci všimli a obľúbili. Mareka to však neprekonalo a publikum ho naďalej vnímalo najmä ako syna, ktorý je vždy nad vecou a vďaka tomu dokáže všetko vyriešiť s ľahkosťou.

 photo DSC_0415_zps29130a17.jpg   Prišla ďalšia sezóna a divadlo začalo vo veľkom hovoriť o pripravovanom muzikáli Staroval, kde sa mal Filip alternovať v roli kňaza s Martinom. V istom období boli títo dvaja mladí muži dobrými kamarátmi. Tento vzťah sa však začal postupne rozpadávať už predtým a vrchol nastal pri nacvičovaní spomínaného muzikálu. Presné dôvody neboli nikdy zverejnené. V súvislosti so Starovalom sa však predpokladá, že to boli žabo-myšie vojny o premiéru. Prečo sa však Filip napokon v tejto roli nikdy neobjavil, zostalo taktiež neznámou.

 photo a846fe6e-2185-4c02-be57-dc8c86eda306_zpsbfa275dd.png   Sezóna pokračovala a prišla na rad ďalšia hra – Niet človeka bez človeka. Filip získal po dvoch hrách opäť hlavnú úlohu, v ktorej sa aj napokon na premiére predstavil. Tentokrát sa alternoval s Petrom Trnkom (21). Obaja sa mali vždy radi a ich súkromnému vzťahu táto situácia neublížila.

   Premiéra tejto inscenácie bola zároveň posledným predstavením, ktoré Filip v Divadle TANDEM odohral. Predstavil sa celkovo v šiestich rôznych rolách v troch činohrách a jednom muzikáli.

 photo DSC_0892_zps4faad6ff.jpg  Zanechal za sebou stopu, ktorú si budú výrazne pamätať nielen diváci, ale aj jeho kolegovia v divadle. Filip Staňo mal v TANDEMe povesť nielen veľmi talentovaného herca, ale aj večne vysmiateho „človiečika“, ktorý dokázal nielen rozosmiať, ale aj veľmi spontánnym spôsobom privítať nových členov. Bol rád, pokiaľ mohol byť s každým kamarát.

   Nie vždy sa však stretne kamarátstvo s dobrými pracovnými výsledkami a možno aj to bol dôvod, prečo sa rozhodol svoju tandemácku púť opustiť. Dôvody však zostanú záhadou.