Letná premiéra aj napriek snehovej kalamite

Hoci počasie neprialo, 30.01.2015 sa odohrala premiéra tragikomickej činohry Po svadobnej ceste, ktorá divákov prekvapila dĺžkou aj počtom hercov.

    Minulotýždňový piatok bol plný snehu a mnohé kraje sa nevyhli ani snehovým kalamitám a dopravným problémom. Podobné problémy neobišli ani Bratislavu.

   Keď v ranných hodinách začala Jana Kočnerová (24) pripravovať tortu na večernú premiéru, spočiatku sa z prívalu snehu tešila. Keď však prišli prvé hlásenia od tandemákov, ktoré hlásili komplikácie s dopravou a zúčastnením sa vo Véčku na dohodnutú hodinu, atmosféra začala byť napätejšia, hoci stále veľmi príjemná a pohodová.

   O 15:00 sa mali tandemáci stretnúť vo Véčku, čo sa nakoniec predsa len podarilo a začali sa prípravy na večerné predstavenie. Azda najväčšie problémy s dopravou mala účinkujúca Veronika Rajničová (21), po ktorú musel nakoniec Peter Trnka (21) zájsť do Mlynskej doliny. S meškaním vyše trištvrte hodinu sa však nakoniec dostavila a skúška mohla začať.

   Hoci behom generálky už snežilo menej a pred V-klubom už vôbec, dopravné komplikácie naberali na rozmeroch. Každú chvíľu zvonil telefón, do ktorého diváci oznamovali, že nevedia, či sa im podarí v tomto počasí dostaviť, až nakoniec niektorí vďaka nemu ani skutočne nemohli prísť.

   Generálka sa skončila a situácia v meste sa pomaly začala upokojovať. Mestská hromadná doprava sa pomaly dostávala do svojho bežného štandardu a všetko vyzeralo tak, že večernej premiére bude nakoniec predsa len dopriate.

   Diváci sa pomaly začali zhromažďovať a atmosféra v zákulisí bola veľmi pohodová. Na protagonistoch nebolo badať žiadny väčší stres a sála sa postupne zapĺňala. Sila počasia predsa urobila svoje a sála nebola vypredaná, ale napriek tomu sa našli priaznivci, ktorí prišli podporiť novú hru.

   Behom predstavenia diváci vytvorili atmosféru, v ktorej sa príjemne hralo aj samotným protagonistom Veronike Rajničovej a Martinovi Michaelovi Benčičovi (22). Hoci viacerých divákov prekvapila dĺžka predstavenia (cca. 50 minút) a počet protagonistov (dvaja), nakoniec činohru prijali s potleskom a úsmevom na tvári.

   Nasledovala drobná afterparty, na ktorej nesmela chýbať torta, z ktorej si nakoniec väčšina prítomných divákov dala.

  Premiéra teda nakoniec dopadla aj napriek nepriazni počasia dobre a tandemáci sa na vás s ňou tešia opäť – tentoraz v ELAMe 18. februára o 20:00 s Petrom Trnkom a Janou Kočnerovou.

   Tentoraz sa snáď už aj počasie umúdri. :)