Nová sezóna Divadla TANDEM: aké zmeny prináša?

Návštevníci Divadla TANDEM už mohli zaregistrovať, že posledné mesiace priniesli viacero zmien (nielen) v hereckom obsadení. Diváci tak majú možnosť zoznámiť sa s novými predstaviteľmi obľúbených postáv. V zabehnutých inscenáciách sa však objavujú aj úplne nové tváre. Pre lepší prehľad vám prinášame kompletný zoznam aktuálnych zmien v divadle.

Obľúbená rozprávka O hlúpej kráľovnej zažije už o necelý mesiac svoju premiéru v podaní Veroniky Gálovej (23).  V hlavnej úlohe tak vystrieda bývalú členku Andreu Kazimírovú. Rolu zlomyseľnej ježibaby pôvodne hrali Kitty Reiffersová a Martina Jandačková (30). Druhá menovaná sa bude alternovať s novou členkou divadla Luciou Ludvikovou (25). Zmeny nastali aj v úlohe stareny, v ktorej sa po novom bude so Simonou Hagarovou (23) striedať známa Jana Kočnerová (26).

 

Veľkolepý muzikál Staroval nám prinesie viaceré zmeny v obsadení prízrakov. Zatiaľ čo v premiérovom predstavení sme mali možnosť vidieť Simonu Hagarovú, Giovannu Salvatierru Gutierrez (22), Annu Ajpekovú a Veroniku Sýkorovú, na najbližšom vystúpení sa dočkáme aj uvedenia nových tvárí. Veroniku Žigmundovú (24) a Andreu Milecovú (28) budú v úlohách scénických prízrakov alternovať Jana Kočnerová, ale aj nová členka Lívia Gregoričková (28).  Tanečné prízraky stvárnia okrem Veroniky Gálovej a Jany Kočnerovej aj Lucia Ludviková a Natália Benková (21).  Nakoľko dievčatá majú s tanečným umením veľa skúseností, máme sa na čo tešiť! V obľúbených postavách sa predstavia aj dlhoroční členovia divadla, a to Peter Trnka (23) v úlohe kráľa a Filip Staňo (20) , ktorý stvárni Eframa.

 

Najnovší muzikál Divadla TANDEM s názvom Maturitné stretko dostane novú tvár Alice, ktorú bude v novej sezóne okrem Andrey Milecovej  hrať aj Giovanna Salvatierra Gutierrez.

 

Komédia Upíria kríza zažije už onedlho svoju derniéru. Jednotlivé predstavenia boli poznamenané viacerými výmenami hercov. Rolu Ajzenšrangera hral pôvodne Amin Nakhlé, časom došlo k jeho výmene za Jerguša Mittera (28).  Zmenili sa aj upírky. Krvavú krízu už nejaký čas nezažívajú Deana Atanasová, Andrea Kazimirová a Miriam Merklová, namiesto ktorej hrá Dagmar Labathová. Na ich miestach sú dnes Giovanna Salvatierra Gutierrez v alternácii s Veronikou Žigmundovou a Veronika Gálová.

V inscenácii Po svadobnej ceste už neuvidíme Veroniku Rajničovú.

Najviac zmien zasiahlo obľúbenú komédiu Rodinný návod. Z pôvodného obsadenia sa tu totiž „zachovali“ len herci Peter Trnka a Filip Staňo.

Pri predstaveniach ste si už mali možnosť všimnúť aj novú tvár na stoličke technika. Už niekoľko mesiacov totiž Ivanovi Hlásnikovi (18) pomáha Jozef Tvrdý (21).

Veríme, že diváci jednotlivé zmeny v obsadeniach ocenia, a že nové tváre budú oživením predstavení, ktoré máte tak radi. :)

Andrea Čellárová