O klaunovi a dievčatku: 7 NAJ z nacvičovania prvej tandemáckej rozprávky!

Už len pár dní nás delí od premiéry prvej rozprávky pre deti Divadla TANDEM. Pri tejto príležitosti vám prinášame 7 vtipných rekordov, ktoré sme počas nacvičovania tohto úžasného predstavenia spolu zažili. :)

  • NAJviac zranení – „Chudák Filip!“ ...toooľkokrát už každý z nás zopakoval túto frázu! Takmer každé opakovanie predstavenia na skúškach totiž zanechalo na jednej z našich najvýraznejších tvárí menšie či väčšie zranenie. Obité kolená, narazená ruka, takmer vyrazený dych... Filip by nám vedel porozprávať....
  • NAJväčšia smola – pikoška: O klaunovi a dievčatku bude mať neoficiálnu predpremiéru. V stredu, presne dva dni pred premiérou vo V-klube, sa totiž členovia predstavenia zúčastnia súťaže divadiel pre deti v Senci. Toto predstavenie však bude ochudobnené o časť kulís – pri pokuse previezť debnu a schody, ktoré tvoria neoddeliteľnú súčasť hry, totiž chýbalo asi pol centimetra, aby sa tieto rekvizity zmestili do kufra! Tieto dve pomôcky tak budú diváci skutočne vidieť prvýkrát až v piatok.
  • NAJnebezpečnejšia situácia – radi vŕtate? Lebo naša režisérka Janka s kulisárom Filipom pritom vedia zažiť skutočný adrenalín, ktorý tak milujú! Filipove klepnutia po prstoch pri výrobe kulís sú už tradíciou. A švédsku debnu, ktorá je spomínaná aj v predchádzajúcom bode, bolo treba prispôsobiť potrebám predstavenia. Po tom, čo do nej menovaní začali vŕtať, nechýbalo veľa a vŕtačka takmer začala horieť! To len dokazuje, že naši členovia občas pre potešenie divákov riskujú svoje zdravie, ale aj holé životy!
  • NAJväčší blázon – rozdiely medzi ošetrovateľom na psychiatrii a skutočným „bláznom“ sa stierajú v prípade nášho Sajmona. Ešte dlho budeme spomínať, ako sa práve on ujal vecí, ktoré nikto iný nechcel robiť. Vďaka tomu budete mať možnosť vidieť práve jeho, ako sa pri predstavení hrá na psíka, „značkuje si“ hydrant, či... (nechajte sa prekvapiť ;) )
  • NAJväčšia nechuť k dýchacím nástrojom – počuli ste o niekom, kto má traumu z dýchacích nástrojov? Andrea práve vďaka tomu dostala výnimku a mohla vetovať hranie na flautu, či pískacieho vtáčika.  Vďaka tomu na premiére uvidíme, ako sa jedna z našich klauniek popasuje s hraním na harmonike (samozrejme, nie ústnej! :) ).
  • NAJviac oľutované rozhodnutie – v rozprávke máme možnosť vidieť viacero hudobných nástrojov. Situácia si vyžadovala, aby sa niekto ujal aj akustickej gitary. Ako jediná sa dobrovoľne prihlásila Aďka, ktorá sa s touto výzvou pasovala niekoľko mesiacov. Podarí sa jej podať premiérový výkon, ktorý splní očakávania? Uvidíte už v piatok!
  • NAJviac nenávidená postava – dievčatko z názvu rozprávky si na premiére zahrá Veronika. Myslíte si, že ide o roztomilé dieťa, ktoré sa stratilo rodičom? Nie každý to vidí takto! Krutý principál, ktorého si zahrá Maťo, nemohol rozprávkovú Emu vystáť ani v skutočnosti. Zdala sa mu príliš sladká, príliš umrnčaná, príliš infantilná... našťastie osobné vzťahy touto javiskovou nevraživosťou neutrpeli a Veronika s Maťom sú v skutočnom živote kamarátmi aj naďalej. Podarí sa im nájsť si k sebe cestu aj v rozprávke?

Nezabúdajte, že lístky na predstavenie si môžete rezervovať len do stredajšej polnoci!!! Keďže vstupenky sa rýchlo míňajú, urobte tak čo najskôr: https://www.divadlotandem.sk/program-divadla/24-03-2017/