RODINNÝ NÁVOD 2 prekonal jednotku

RODINNÝ NÁVOD je prvou tandemáckou hrou, ktorá zažila obnovenú premiéru a pokračovanie vybojované samotnými divákmi, ktorí chcú vidieť aj tretí diel.

divadlo, bratislava, rodinný návod, anjel, manželia   V každom divadle je hra, ktorá mu urobí tvár. V Divadle TANDEM to je inscenácia RODINNÝ NÁVOD, ktorá sa v piatok dočkala svojho pokračovania už tradične v bratislavskom V-klube.

   Očakávanejšia než jednotka

   Keď mala v októbri 2012 táto inscenácia premiéru, tandemáci nečakali, že o necelé tri roky bude napísané pokračovanie. Cesta k druhému dielu však nebola jednoduchá. Autor Martin Michael Benčič (22), ktorý aj na tejto premiére prízvukoval, ako túto hru nemá rád, sa dvojku odhodlal napísať na základe diváckych reakcií, ktoré jednoznačne nasvedčovali, že chcú pokračovanie príbehu slovenskej rodinky. Zaujímavosťou je, že dvojka sa páčila tentoraz aj samotnému autorovi.

divadlo, gauč, tampóny   Zhon nesmel chýbať

   21.05.2015 sa uskutočnila obnovená premiéra jednotky a zostával krátky čas na to, aby tandemáci nacvičili dvojku. Hoci sa už krátky čas pred obnovenou premiérou začalo nacvičovať aj pokračovanie, hlavná pozornosť bola venovaná prvému dielu. Tandemáci zažili skutočný nápor, pretože sa od dvojky očakávalo, že bude lepšia než jednotka. Azda najväčším problémom bolo naučenie textov, na ktoré nebolo veľa času. Zrejme najťažším orieškom to bolo pre hosťujúcu herečku Dagmar Labáthovú (52), ktorá odohrala túto sezóny niekoľko premiér v hlavných úlohách. Ako sama priznala, je rada, že si konečne odpočinie.

rodina, pohreb, divadlo, bratislava, divadlo tandem   Spája osudy

   Vďaka novému naštudovaniu Rodinného návodu sa dali dokopy aj bývalí kolegovia Filip Staňo (18) a Martin Michael Benčič, ktorí sa kvôli nezhodám rozhádali a vyzeralo to, že už spolu nikdy nebudú spolupracovať. Karta sa napokon obrátila a v pokračovaní sme opäť zhliadli Filipovu tvár, ktorá divákov nesklamala. Nacvičovanie jednotky aj dvojky však sprevádzali tragické udalosti v súkromných životoch, ktoré neraz protagonistov potrápili.

divadlo tandem, gauč, rodina, ruka   Pokračovanie si žiada tretí diel

   Dvojka sa odohráva po niekoľkých rokoch, keď sa rodina musí opäť zísť, aby pochovala babku, ktorá v celej inscenácii vystupuje ako duch. Nesmel chýbať syn Marek v podaní Filipa Staňa, veľmi „tupá“ dcéra Simona v podaní Veroniky Žigmundovej (22), otec, ktorého predviedol Peter Trnka (21), nekompromisná mama Jana Kočnerová (24) a, samozrejme, babka Dagmar Labáthová.

   Podľa diváckych reakcií bol prvý diel jednoznačne prekonaný a, ako sami povedali, žiada sa ďalšie pokračovanie tohto príbehu, ktorý nabral na intenzite aj hĺbke.

   Či sa ho dočkáme, je zatiaľ otázne, isté však je, že dvojka nebola sklamaním. Posúďte sami. :)

logo, divadlo, divadlo tandem, rodinný návod 2