RODINNÝ NÁVOD a jeho obnovená premiéra

RODINNÝ NÁVOD nezostal nič dlžný svojej povesti, ale v zákulisí to bolo veru riadne veselé.

divadlo bratislava, divadlo v bratislave, rodinný návod   Najočakávanejšia premiéra sezóny. Noví reklamní partneri. Túžba po zmene. Náročná inscenácia na čas a prvýkrát sa nestihla vo Véčku generálka do 18:00, čo spôsobilo stres. Aj takto by sa dala charakterizovať obnovená premiéra Rodinného návodu, ktorá sa uskutočnila 21.05.2015 v bratislavskom V-klube.

   Na nacvičenie nového naštudovania mali herci necelé tri mesiace, čo bolo pre viacerých ťažké, lebo mnohé zmeny boli síce dané dopredu, ale niektoré sa robili doslova na poslednú chvíľu, čo spôsobilo neraz zmätok.

   Čo však s premiérou?

   Premiéra sa odohrala už štandardne vo Véčku a miera očakávania sa dala v zákulisí krájať. Tandemáci sa stretli už o tretej, aby bolo všetko pripravené. V TANDEMe je to tak, že generálka začína o štvrtej v deň predstavenia, čo však tentoraz nebolo možné, keďže predstaviteľ otca Peter Trnka (21) mal ešte v ten deň skúšky v škole, ktorá sa nachádza v Prahe. Jeho príchod bol očakávaný približne o 17:45 a dovtedy muselo byť všetko pripravené.

ochotnícke divadlo, divadlo tandem, rodinný návod   Herci si poctivo zatiaľ opakovali texty a prešli si, čo sa dalo. V strese bola aj posila z Divadla DADABOJA Dagmar Labáthová (52), ktorá si v inscenácii zahrala babičku, pretože si nebola istá textami.

   Štandardná nervozita prišla aj na Filipa Staňa (18), ktorý už síce túto rolu hral veľakrát, ale bolo to jeho prvé vystúpenie po približne ročnej pauze a nastúpil do nového tímu zo všetkých najneskôr, keďže pôvodne sa s ním už v tejto hre nepočítalo. Rolu mal pôvodne hrať Amin Nakhlé (21), ktorý ju však z časových dôvodov nemohol doštudovať a tak sa Filip s touto úlohou musel popasovať behom mesiaca.

ochotnícke divadlo, bratislava, divadlo tandem   Neskorý príchod

   Petrov príchod z Prahy prebiehal v poriadku až do momentu, kým neprišiel do Bratislavy, kde boli práve v tomto čase upchané cesty a dostavil sa nakoniec až o šiestej. Neváhalo sa a rýchlo si všetci zopakovali, čo sa dalo. Za ten čas sa za dverami začali hromadiť diváci, ktorým sa zvyčajne otvárajú dvere do sály najneskôr 18:45. Prvý raz sa však otvorili až o 19:00, kedy malo predstavenie začať.

   Napriek všetkému bolo nakoniec všetko v poriadku a diváci sa zabavili na svojich obľúbených postavičkách v obsadení Dagmar Labáthová (babička), Peter Trnka (otec), Jana Kočnerová (mama), Filip Staňo (syn) a Veronika Žigmundová (dcéra), ktorá zároveň zažila svoju premiéru v hlavnej úlohe.

   Ako to nakoniec dopadlo môžete podľa ukážky z predstavenia posúdiť aj sami. :)

divadlo, bratislava, divadlo bratislava, divadlo tandem, logo