Skončila sa veľmi náročná sezóna

Jún nám plynulo prešiel do júla a to znamená, že divadlá si berú svoju každoročnú povinnú dovolenku. V TANDEMe to bolo počas divadelnej sezóny 2014/2015 riadne veselé a preto si pripomeňte spolu s nami niekoľko zaujímavých okamihov, udalostí a ľudí.

divadlo, kolektív

filip staňo   Pokiaľ začneme jednou z rozoberaných tém, určite nemôžeme vynechať odchod Filipa Staňa (18) z TANDEMu ešte v septembri 2014. Táto situácia bola viackrát rozoberaná a naplno nebola nikdy objasnená, možno práve preto bola pre mnohých zaujímavá a keď sa už prestala riešiť, divadlo oznámilo návrat Filipa do tandemáckych radov. Diváci ho s nadšením privítali späť a tak naskočil späť do vlaku, ktorý ho počkal.

   Sezóna plná nových tvárií

   Sezóna bola pestrá aj na ľudí, ktorí boli z divadla vyhodení alebo odišli sami. O väčšine z nich sa verejne nikdy nehovorilo a tak spomenieme aspoň tých hercov, ktorých viacerí z vás poznali – Miriam Merklová, Kitty Reiffersová, Mária Knausová, Veronika Rajničová a Amin Nakhlé. Všetci títo ľudia patrili počas svojho členstva v divadle medzi tváre, ktoré diváci viac či menej poznali. Niektoré odchody neboli príjemné, iné boli naopak vecou dohody a s divadlom sa rozišli v dobrom.

veronika žigmundová   Príjemnejšou časťou sezóny boli ľudia, ktorí dostali príležitosť sa prejaviť v hlavných úlohách a využili to naplno. Nesmieme zabudnúť na Veroniku Žigmundovú (23), ktorá prednedávnom oslávila narodeniny a ku koncu sezóny sa predstavila ako Simona v komédii RODINNÝ NÁVOD. Rovnakou inscenáciou sa predstavila aj hosťujúca herečka Dagmar Labáthová, ktorú diváci videli ako novú babičku.

 jana kočnerová   Hneď viac hlavných úloh dostala počas tejto sezóny aj Jana Kočnerová (25), ktorá sa okrem postavy mamy v RODINNOM NÁVODE predstavila aj ako Lucia v psychologickej komédii PO SVADOBNEJ CESTE, ktorá v divadle funguje najmä ako kočovné predstavenie.

 

giovanna salvatierra gutierrez   Nesmieme zabudnúť na herečku, ktorá sa predstavila takisto v dvoch hlavných úlohách a to ako kráľovná v muzikáli STAROVAL a ako Mariana v komédii UPÍRIA KRÍZAGiovanna Salvatierra Gutierrez (21).

 

šimon peter králik   A na záver Šimon Peter Králik (19), ktorého si diváci zapamätali vďaka nezabudnuteľnej postave Adolfa v UPÍREJ KRÍZE.  Hold - nie každý chce izolačnú penu preto, že mu fúka do truhly.

 

   Všade samé novinky

   Tandemáci nahrali v decembri takisto svoju prvú pieseň, ktorú predstavili tesne pred Štedrým dňom a tou je Miluj a dávaj, ktorú si diváci obľúbili a do dnešného dňa si ju púšťajú.

   TANDEM sa takisto dočkal svojho prvého billboardu, ktorý je pri diaľnici dodnes. Zaujímavosťou je, že hoci sa k nemu chceli ísť členovia divadla vyfotografovať, do dnešného dňa sa to z časových dôvodov nepodarilo.

   Divadlo počas tejto sezóny hosťovalo aj v DK Dúbravka, kde v roku 2012 začalo hrávať svoje prvé predstavenia, dostalo sa aj do vysokoškolských klubov ELAM UNIQUE, ale nezabudlo ani na hosťovania mimo Bratislavy, ako napríklad Prievidza, Trnava, Stará Turá či Pezinok.

   Ťažké a rýchle premiéry

   Najväčším náporom však bezpodmienečne bol počet premiér, ktoré sa mali v tejto sezóne uskutočniť behom šiestich mesiacov.

komédia, po svadobnej ceste   30.01.2015 to začalo premiérou inscenácie PO SVADOBNEJ CESTE. Komédii síce neprialo husté sneženie, ktorá zastavilo dopravu v hlavnom meste, ale napriek tomu V-klub privítal divákov, ktorí odštartovali dráhu novej hry.

hudobná komédia, upíria kríza   Tandemáci sa nestihli ani dotešiť a už bola na rade UPÍRIA KRÍZA, ktorá bola divákom predstavená 20.03.2015 a zožala väčší úspech, než bolo predpokladané. Podľa predbežných správ to vyzerá tak, že v novej sezóne to bude jedna z najžiadanejších hier.

komédia, rodinný návod   Ako by sme mohli zabudnúť na koniec sezóny, na ktorý bola naplánovaná premiéra najúspešnejšej tandemáckej inscenácie, ktorou je RODINNÝ NÁVOD. 21.05.2015 sa v obnovenom naštudovaní predstavila hra, ktorú tandemácki diváci dôverne poznajú. Pôvodne mala byť táto hra počas celej sezóny uverejňovaná, ale kvôli odchodu Márie KnausovejFilipa Staňa to nebolo možné a tak sa táto komédia rok nehrala.

komédia, rodinný návod 2   Diváci si však vyžadovali pokračovanie a tak sa 12.06.2015 predstavil RODINNÝ NÁVOD 2, ktoré podľa diváckych reakcií prekonal jednotku. Podľa niektorých by si dokonca žiadala inscenácia ešte aj tretí diel.

 

   Počas tejto sezóny sa v divadle udialo veľa vecí, ktoré boli pre jeho nasledujúce fungovanie kľúčové i sekundárne. Bohužiaľ, ich vypísanie by zabralo viac než niekoľko strán a preto sme pre vás vybrali len to najzaujímavejšie. TANDEM má síce teraz povinnú pauzu od predstavení, ale už teraz sa pripravujú na novú inscenáciu, ktorá má byť uverejnená v júni 2016. Uvidíme, čo zaujímavé prinesie nasledujúca sezóna.

logo, divadlo, divadlo tandem