Čo nás čaká v novej sezóne

Blíži sa nová sezóna a viacerí ste sa už pýtali, čo nás v novej sezóne čaká. Prinášame vám stručný prehľad plánu na najbližšie mesiace.

     Behom jedného roka Divadlo TANDEM odpremiérovalo tri nové autorské predstavenia (muzikál a dve komediálne činohry), stalo sa občianskym združením (pre zobrazenie stanov združenia kliknite TU), dosiahlo viac než tridsať členov a mnoho ďalšieho. Úvodný rok bol naozaj plný práce, snahy, skúšok a skúšania.

    V novej sezóne nás čaká hneď niekoľko zmien:

    Divadlo TANDEM sa sťahuje do nových priestorov v centre Bratislavy, kde začína hrať už v septembri – do Klubu V (Véčko – Dom Umenia), ktoré sa nachádza na Námestí Slovenského národného povstania (hneď pri McDonalde). V súvislosti s tým sa mení aj systém predpredaja lístkov. Bude ich možné zakúpiť priamo v Klube V na 1. poschodí. Predpredaj pred sálou zostáva rovnaký – hodinu pred predstavením pred sálou.

    Tandemáci taktiež plánujú pokračovať v už zaužívaných predstaveniach – Krv a cit, Rodinný návod, ku ktorým sa pridá aj najnovšie predstavenie premiérované 31.5.2013 – O hlúpej kráľovnej.

    Onedlho sa k všetkým týmto predstaveniam pridá aj nový muzikál Staroval, ktorý sa v súčasnosti už nacvičuje a plánovaná premiéra je stanovená najneskôr na marec 2014. Muzikál je robený úplne iným štýlom ako predchádzajúci muzikál Krv a cit. Akým je zatiaľ pre verejnosť tajné. V každej novej hre sme doteraz videli nové a nové tváre, pričom inak to nebude ani tentoraz.

    Novinkou bude taktiež nová činohra – tentoraz dráma, o ktorej sa však zatiaľ nehovorí ani v tandemáckych radoch a čas jej premiéry je prezatiaľ nejasný.

    Zaujímavosťou je, že i keď nie v tejto sezóne, ale v tej ďalšej už pravdepodobne áno sa dočkáme už aj hry z pera iného autora ako Martina Michaela Benčiča a to bude tentoraz Kitty Reiffersová, ktorá píše taktiež pôvodný muzikál, o ktorom sa zatiaľ vie len to, že je písaný úplne iným rukopisom než Benčičove hry, čo môže byť zaujímavá a príjemná zmena.

   Toto bol veľmi stručný prehľad noviniek a najbližšieho programu Divadla TANDEM. O ďalšom programe a informáciách vás budeme priebežne informovať.