Mnoho divákov v kŕčoch od smiechu - premiéra O hlúpej kráľovnej

Činohra od ktorej sa veľa očakávalo bola naozajstným prekvapením nielen pre divákov ale aj pre samotných účinkujúcich.

 

Hra bola od začiatku popisovaná ako niečo výnimočné a dosiaľ najlepšie, čo tandemáci vytvorili a podľa diváckych reakcií sa to evidentne podarilo.

    Zo zákulisia môžeme prezradiť toľko, že to bol dosiaľ najpokojnejší premiérový deň. Členovia projektu sa stretli v DK Dúbravka o 14:00 a začali si pripravovať scénu, kostýmy, opakovali najťažšie scény a približne o štvrtej sa začala dosiaľ najzábavnejšia generálke. Vzniklo na nej totižto zopár nápadov, ktoré členovia aj behom večerného predstavenia použili.

   Hoci premiéra nebola úplne vypredaná, panovala na nej veľmi dobrá nálada. Diváci prišli očividne pozitívne naladení a plní očakávaní. To isté platilo aj o tandemákoch, ibaže u nich bol dostupný aj ďalší dôležitý pocit – istý druh strachu z toho, že ako ľudia hru príjmu. Už však zostáva len pár minút do spustenia predstavenia a preto treba poslednýkrát zopakovať texty, rekvizity, kostýmy a môžeme ísť na to.

   Premiéru ako vždy uvádzal režisér a autor Martin Michael Benčič, ktorý divákov už dopredu pripravoval na to, že bude nutné odložiť všetky svoje morálne zásady a pravidlá, inak si hru divák nebude vedieť vychutnať a zároveň stručne zhrnul najvýznamnejšie udalosti TANDEMu behom jeho prvej divadelnej sezóny.

   Už po prvých minútach predstavenia však bolo jasné, že o zábavu nebude núdza. Diváci reagovali veľmi pozitívne od prvých momentov a tak to pokračovalo prakticky až do záverečného standing ovation, kedy z účinkujúcich mohol konečne opadnúť stres a naplno si vychutnať úspech.

    Ako povedal na after party tandemák, ktorý sa prišiel pozrieť na premiéru Igor Kmiť: „Presne takýto koniec sezóny TANDEM potreboval.“

    Verme teda, že podobne dobrý bude aj vstup do novej sezóny od septembra v nových zatiaľ tajných divadelných priestoroch v centre mesta.

 

Ako to asi vyzeralo na premiére si môžte pozrieť v nasledujúcom videu:

+

Fotogaléria