Premiéra činohry Rodinný návod bola vypredaná

12. október 2012 patril premiére novej činohry Rodinný návod (alebo ako funguje dnešná spoločnosť). Sála bola vypredaná, diváci ocenili hru patričným smiechom i záverečným standing ovation.

 

      

      14:00 – do sály prichádzajú herci a režisér. Napriek omnoho ľahšej organizácii oproti muzikálu vzniká hneď na začiatok jeden problém. Jedna z herečiek sa nemohla dostaviť na čas, meškala dve hodiny a tak narušila plánovaný rozpis generálky a prestávok pred predstavením. Napriek tomu sa nakoniec predsa len všetko stihlo načas, hoci sa k tomu pridala veľká nervozita a stresy, pretože na generálke nastalo niekoľkonásobné vypadnutie textov a scénických detailov.

          Pred osemnástou hodinou sa dalo napätie v sále krájať. Nervozita zúčastnených bola na dosť vysokom stupni, ale aj tak sa snažili.

         Zaujímavejšou „pikoškou“ zo zákulisia môže byť to, že predstaviteľka postavy babičky sa neodtrhla od svojho obľúbeného chatového portálu (pokiaľ nemusela) až do asi piatich minút pred svojím vlastným výstupom na scénu už pred samotnými divákmi. Ale nepredbiehajme.

         Skúška pred predstavením bola teda ukončená v plánovanom čase (cca. šiesta hodina večer), herci dostali prestávku s tým, že mohli ísť zatiaľ aj von sa vyvetrať a oddýchnuť si, ale museli byť o pol siedmej nastúpení už v zákulisí a vybiehať minimálne.

       Presne o tom čase sa začali totižto do sály púšťať ľudia. Divákov pomaly pribúdalo a pribúdalo, až napokon zaplnili sedadlá, ktoré boli pre nich určené.

        V zákulisí to zatiaľ vrelo vzrušením, miernym stresom a napätím, ale už omnoho pokojnejšou atmosférou. Posledné zopakovanie textov, „tandemácky“ pozdrav a ideme na to!

        Predstavenie začína.

       Počas prvých minút bola na divákov zreteľné, že nevedia, čo si majú o dianí pred sebou myslieť. Či sa majú smiať, plakať alebo mĺkvo sedieť. Ako však plynul čas, atmosféra bola čoraz voľnejšia, až nakoniec sa celkom uvoľnili herci aj diváci a smiech postupne narastal a narastal.

        Na záver hry diváci prekvapili všetkých členov projektu niekoľkominútovým standing ovation s následnými návštevami a gratuláciami v zákulisí.

        Podľa diváckych reakcií hra zožala celkom slušný úspech. Ako sa hra podarila podľa vás môžete zistiť už na najbližších predstaveniach.

        Ďakujeme za vašu podporu!