Premiéra muzikálu Krv a cit bola divákmi prijatá pozitívne

15.6.2012 o 19:00 sa v DK Dúbravka uskutočnila premiéra muzikálu Krv a cit, ktorá zožala medzi väčšinou divákov úspech a bola pre nich príjemným prekvapením. Hoci spočiatku podaktorí nadávali na vysokú cenu vstupného ( 6€ ), nakoniec sami povedali, že to za tie peniaze stálo.

 

V deň premiéry prišli všetci herci, choreograf a režisér do kultúrneho domu už o deviatej ráno, aby sa stotožnili s novým priestorom, keďže dovtedy mohli skúšať len v priestore Centra voľného času na Štefánikovej 35, kde je pódium o veľakrát menšie. Herci sa teda museli s priestorom aklimatizovať a hoci najprv mali viacerí pocit, že je to veľmi veľké a že sa na tom pódiu stratia, postupne sa na ňom usadili a už po prvej skúške si začali nový priestor vychutnávať a pracovať s ním.

Ako snáď každý projekt ani tento sa však nemohol zaobísť bez problémov ani v deň D. Hneď na úvod, keď sa začala chystať scéna sa zistilo, že zmizli šróby, ktorými sa mali spojiť hradby v úvodnej scéne (šróby sa nakoniec našli až pár minút po premiére) a tak sa muselo improvizovať. Lepiaca páska bola v tej chvíli záchranou.

O dvanástej prišiel osvetľovač, zvukár a predstavitelia Lásky (baletní tanečníci, ktorých ste mali možnosť vidieť tancovať v pozadí) a išlo sa celé predstavenie prvý raz s osvetlením a kompletným zvukom. Vznikali menšie technické problémy s mikroportami (najmä u predstaviteľa hlavnej role Rastislava), ale nakoniec sa všetko zvládlo a okolo štvrtej začala generálka.

Je nutné pripomenúť, že generálna skúška bola pre hercov obzvlášť vyčerpávajúca, pretože od rána išli to predstavenie kompletné už tretí krát (prvý raz okolo desiatej bez techniky, druhý raz po príchode techniky) a čakalo ich ešte večerné predstavenie, na ktoré sa však všetci tešili.

Okolo štvrť na sedem dostali herci konečne aspoň na chvíľu pauzu (jedinú prestávku okrem tejto dostali okolo dvanástej, kým sa chystala technika), ale ani tú nemohli využiť na plnú regeneráciu, pretože si museli upraviť vlasy, make-up, skontrolovať baterky v mikroportoch (či nie sú vybité), atď., atď... Našťastie sa však všetko stihlo a o siedmej boli všetci prichystaní.

Muzikál nakoniec začínal síce až zhruba o 19:10, ale nebolo by to nepripravenosťou pracovného tímu, ale niektorí diváci hlásili meškanie, tak sa čakalo.


 Tesne pred začiatkom vystúpenia samozrejme nesmelo chýbať hromadné zaželanie si veľa šťastia a pozdrav ("Jeden za všetkých, všetci za TANDEM") a mohlo sa začať.

Po úvodnom príhovore režiséra sa začal na javisku odohrávať dosiaľ verejnosťou nevidený dej muzikálu Krv a cit. Diváci sa postupne nechávali zasvätiť do deja a herci sa cítili na javisku čoraz pohodlnejšie, pretože publikum bolo nesmierne prajné.

Napriek únave si protagonisti počínali veľmi slušne a snažili sa dať zo seba všetko, čím dokázali vytvoriť atmosféru, akú kamera skrátka zachytiť nedokáže.

 Romantika, napätie, smútok, radosť i zlosť - všetky tieto pocity sa behom deja na javisku striedali. Veľa ľudí povedalo, že muzikál bol ako celok jedno veľmi príjemné prekvapenie, lebo keďže sa muzikál prezentoval ako amatérsky, predpokladané výkony boli v očiach ďaleko nižšie, než nakoniec videli.

 Niekoľko chýb sa predsa len vyskytlo, to si nebudeme nič nahovárať, finálny dojem bol však omnoho vyšší, než sa očakával (aj diváci tlieskali na záver viac, než sa predpokladalo). Nakoniec, môžte posúdiť sami či vás videoukážka z premiéry vložená pod týmto textom prinúti alebo odradí od toho, aby ste najbližšie reprízy predstavenia navštívili aj vy:

Niekoľko fotografií z premiéry k nahliadnutiu

TU!