Upíria kríza vzbudzuje pozornosť už len názvom

20.03.2015 nás čaká premiéra novej hudobnej komédie Upíria kríza. Hoci doteraz o tejto hre nebola uverejnená žiadna reportáž, hra vzbudzuje záujem už len svojím názvom.

   Sezóna je v plnom prúde a tandemáci majú plné ruky práce, pretože termínov predstavení je čoraz viac a okrem toho sa nacvičuje aj nová inscenácia s názvom Upíria kríza.

   Do premiéry nám zostáva už len mesiac a na skúškach to riadne vrie. Keďže sa v hre objavia takmer všetci tandemácki herci, o vtipné i konfliktné situácie nie je núdza. Rôznorodosť názorov a nezhody sa vyskytujú najmä pri hromadných scénach, ktoré sú ťažké na synchronizáciu a pohotové reakcie hercov.

   O čom vlastne Upíria kríza je?

   Tandemáci veľmi neradi prezrádzajú dej dopredu, avšak sa nám podarilo zistiť, že prudká klimatická zmena v budúcnosti spôsobí kompletné vyhynutie ľudského rodu. Upíri sú preto nútení túto situáciu riešiť, aby si zachránili vlastné „hnitie“. Ako celá táto situácia dopadne, presne o tom je menovaná hudobná komédia s dvomi dejstvami.

   Opäť nové tváre

   Starý tandemácky zvyk – v každej hre ukázať v hlavných úlohách aj niekoho nového alebo tých, ktorí sa ešte nemali príležitosť ukázať.

   Z nových tvárií určite stojí za zmienku Šimon Peter Králik (19), ktorý sa do divadla dostal vďaka mimoriadnemu konkurzu a svoju prvú tandemácku premiéru absolvoval ako kat v muzikáli Staroval.

   Giovanna Salvatierra Gutierrez (21) je v TANDEMe už síce dlhšie, ale dosiaľ ju diváci mali možnosť vidieť len vo vedľajšej úlohe v muzikáli Staroval.

   Ten istý prípad je aj Veronika Žigmundová (22).

   Obe tandemáčky sa na svoju rolu svedomito pripravujú, pretože sú spoločnou alternáciou. Premiérové obsadenie bude tentokrát známe len niekoľko dní pred samotným dňom D.

   Diváci sa môžu tešiť aj na staré známe tváre. Niektoré z nich si môžete pozrieť aj v priloženom videu zo skúšok, na ktorých to niekedy naozaj iskrí. Koniec koncov – posúďte sami. :)