UPÍRIA KRÍZA začala

Premiéra prvej hudobnej komédie z dielne tandemákov je za nami a priniesla niekoľko zaujímavých chvíľ i prekvapení.

   Keď v januári TANDEM premiéroval tragikomédiu Po svadobnej ceste, počasie mu neprialo a vďaka tomu prišiel o divákov, ktorým sa nepodarilo do V-klubu dostať.

   20.03.2015 však tomu bolo na premiéry komédie s názvom Upíria kríza inak. Krásne slnečné počasie, a navyše aj čiastočné zatmenie slnka, spôsobilo, že tandemáci prišli vo veľmi dobrej nálade, s energiou a celé prípravy prebehli veľmi pokojne a vymyslelo sa aj niekoľko nových prvkov, ktoré boli do predstavenia nakoniec zahrnuté.

   Pár minút po osemnástej začali prichádzať prví diváci, ktorých sa do siedmej hodiny nahromadilo vyše sto. Sála bola plná ľudí, ktorí očakávali, čo nové TANDEM prinesie a či to bude naozaj taká „pecka“, ako bolo tandemákmi avizované.

   Keď sa všetci diváci pohodlne usadili, predstavenie mohlo začať. Predslovu sa prvýkrát uchytil tandemák Jozef Miklík (32), ktorý ho podal netradične, vtipne a výstižne. Diváci mali vďaka tomu možnosť, aby sa ponorili do humornej atmosféry, ktorej navyše dopomohol smiech ozývajúci sa spoza opony, kde už boli herci nachystaní na prvú scénu.

   Po predslove sa konečne začala prvá hudobná komédia z dielne TANDEMu, na ktorú sa čakalo. Pred zrakmi divákov sa začal rozvíjať netradičný príbeh upírov, ktorí musia riešiť „závažný hnijúci problém“, lebo im vyhynula celá ľudská populácia, ktorá ich zásobovala krvou.

   Divákom boli predstavené kombinácie postavičiek, ktoré na prvý pohľad určite nečakali. Že sa v inscenácii objavil legendárny gróf Dracula v podaní Martina Michaela Benčiča (22) či krvavá grófka Báthoryčka v podaní Martiny Jandačkovej (28), iste mnohých neprekvapilo. Adolf v podaní Šimona Petra Králika (19), však poskytol hre úplne nový rozmer a dýchol jej nezvyčajný šat. Túto postavu diváci ocenili najväčším potleskom. Nesmieme však zabudnúť ani na vymyslenú postavičku upíra Ajzenšrangera v podaní Amina Nakhlé (20), ktorý mal ťažkú úlohu „chrápača“. Ako sám povedal, chrápať v správnej chvíli a reálne v tých scénach nezaspať, keď ležíte dvadsať minút na stole, nie je jednoduché.

   V inscenácii sa objavili aj dva ľudské exempláre – Roman v podaní Petra Trnku (21) a Mariana, ktorú stvárnila Giovanna Salvatierra Gutierrez (21). Petrov výkon už nebol žiadnym prekvapením, Giovanna však dostala konečne väčšiu príležitosť, ktorú si naplno užila a napriek úvodnému ostychu pri nacvičovaní sa cítili príjemne a uvoľnene.

   Na inscenácii pracoval celý súčasný tandemácky tím a podľa atmosféry sa všetkým na nej pracovalo veľmi pohodovo a príjemne.

   Vďaka príjemnej atmosfére, ktorú pomohli vytvoriť samotní diváci, majú tandemáci za sebou ďalšiu premiéru (siedmu) a podľa niektorých vyjadrení to je zatiaľ najlepšia inscenácia.

   Uvidíme, či tomu tak bude i naďalej a ako si bude počínať Upíria kríza aj pred iným obecenstvom.